Οδοντιατρείο

Αναστασία Παρχαρίδου
Χειρουργός Οδοντίατρος | Γενική και Αισθητική Οδοντιατρική
Τηλ 2310 769674, Καραολή και Δημητρίου 92, Εύοσμος Θεσσαλονίκη

Υπηρεσίες

 

Παιδοδοντία και προληπτική οδοντιατρική είναι στενά συνυφασμένες, γι’αυτό ανατρέξτε στο κεφάλαιο της προληπτικής οδοντιατρικής για περισσότερες λεπτομέρειες και πληροφορίες.

Συνίσταται η πρώτη επίσκεψη στον οδοντίατρο να γίνεται στην ηλικία των 18 μηνών, ώστε να αξιολογηθεί ο κίνδυνος ανάπτυξης τερηδόνας.

 

 

Πολλοί γονείς έχουν την πεποίθηση ότι τα παιδικά δόντια δεν πειράζει εάν σαπίσουν, γιατί θα αλλαχθούν. Αυτό δεν είναι σωστό, διότι:

  • Η υγεία των παιδικών δοντιών είναι προυπόθεση για την υγεία των μόνιμων. Όταν ένα παιδικό δόντι έχει γύρω του μικρόβια είναι πολύ πιθανό το αντίστοιχο μόνιμο να παρουσιάσει προβλήματα ή ακόμη και να μην μπορέσει να ανατείλει στο στόμα, αφού οι ρίζες των παιδικών δοντιών είναι σε στενή επαφή με τα μόνιμα δόντια που έρχονται από κάτω.
  • Πολλά παιδικά δόντια παραμένουν στο στόμα του παιδιού για αρκετά χρόνια μέχρι να αλλαχθούν. Όλο αυτό το διάστημα είναι ανούσιο το παιδί να ταλαιπωρείται από πόνους, παυσίπονα και τυχόν αντιβιώσεις.
  • Τα παιδικά δόντια εκτός των άλλων, διατηρούν και τον χώρο στον οποίο θα βγει αργότερα το αντίστοιχο μόνιμο δόντι. Εάν η δομή των παιδικών δοντιών καταστραφεί από τερηδόνα, είναι πιθανόν να προκύψουν στο μέλλον ορθοδοντικά προβλήματα (τα μόνιμα δόντια να είναι στραβά) και το παιδί να πρέπει να βάλει σιδεράκια που αλλιώς θα είχε αποφύγει.

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Παραπομπή σε Άρθρα

Που Θα Μας Βρείτε

Πολιτική απορρήτου

FASTBRACES® Logo, Braces for adults and braces for kids
Dr.Anastasia Parcharidou
a proud FASTBRACES® provider:
braces technology that is fast,
safe and affordable.