Οδοντιατρείο

Αναστασία Παρχαρίδου
Χειρουργός Οδοντίατρος | Γενική και Αισθητική Οδοντιατρική
Τηλ 2310 769674, Καραολή και Δημητρίου 92, Εύοσμος Θεσσαλονίκη

Υπηρεσίες

Τα επείγοντα οδοντιατρικά περιστατικά είναι παθολογικές καταστάσεις του στόματος που προκαλούν ανησυχία και πόνο, ενώ πολλές φορές υπάρχουν και συμπτώματα όπως ο πυρετός και το πρήξιμο των λεμφαδένων. Σε καθεμιά από αυτές τις περιπτώσεις απαιτείται τουλάχιστον ένα επείγον τηλεφώνημα στον οδοντίατρο.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΦΤΑΣΕΤΕ ΣΤΟΝ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟ

Πολλά από τα δόντια που φεύγουν από το στόμα μετά από κάποιον τραυματισμό μπορούν να σωθούν, εάν ο ασθενής κρατήσει το δόντι, το διατηρήσει σε κατάλληλο περιβάλλον και το φέρει εγκαίρως στον οδοντίατρο. Εάν πρόκειται για νεογιλό (παιδικό) δόντι, αυτό δεν ξανατοποθετείτε στο στόμα, αλλά πρέπει να επικοινωνήσετε με τον οδοντίατρο για να εξετάσει το παιδί και να κρίνει το μέγεθος της βλάβης και το αν πρέπει να εφαρμοστεί κάποια θεραπεία ή προληπτική διατήρηση χώρου στην περιοχή του εκγομφωμένου δοντιού.

Εάν πρόκειται για μόνιμο δόντι, τότε πρέπει να το ψάξετε και αν το βρείτε ανέπαφο να ΜΗΝ το πιάσετε με γυμνά χέρια από την ρίζα του. Επίσης, αν είναι βρώμικο ΜΗΝ το καθαρίσετε τρίβοντάς το. Το ιδανικό είναι να το πιάσετε με μία γάζα από το τμήμα που φαινόταν στο στόμα (μύλη του δοντιού) και να το μεταφέρετε μέσα σε γάλα ή φυσιολογικό ορό. Όταν δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα, το δόντι πρέπει να τοποθετείται μέσα σε νερό ή προστατευμένο με σάλιο κάτω από την γλώσσα.

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Παραπομπή σε Άρθρα

Που Θα Μας Βρείτε

Πολιτική απορρήτου

FASTBRACES® Logo, Braces for adults and braces for kids
Dr.Anastasia Parcharidou
a proud FASTBRACES® provider:
braces technology that is fast,
safe and affordable.