drsmilelog

Οδοντιατρείο Ειδικών

Αναστασία Παρχαρίδου

  • Γενική & Αισθητική Οδοντιατρική Ενηλίκων και Παίδων
  • Ορθοδοντική με Fastbraces (πιστοποιημένη Master Provider)
  • Αισθητικές Παρεμβάσεις γύρω από το στόμα & το πρόσωπο
Menu

Δείτε και άλλες Υπηρεσίες:

Πριν το γάμο

Εννέα στις δέκα γυναίκες παραδέχονται, ότι το χαμόγελο την ημέρα του γάμου τους αποτελεί το πιο σημαντικό ΄΄αξεσουάρ΄΄.
Έρευνες στην Αμερική έδειξαν πως 91% των γυναικών που πρόκειται να παντρευτούν, θα ήθελαν να αλλάξουν κάτι στο χαμόγελό τους, με αφορμή την ΄΄μεγάλη ημέρα΄΄.
Η σύγχρονη οδοντιατρική προσφέρει αποτελεσματικές και γρήγορες λύσεις, για να βοηθήσει προς αυτήν την κατεύθυνση.

Η οδοντιατρική πριν τον γάμο μπορεί να διακριθεί σε προληπτική και επανορθωτική.
thumbprintogamo

Προληπτική οδοντιατρική πριν τον γάμο:

Πριν μια γυναίκα παντρευτεί, ειδικά εάν υπάρχει ήδη μία εγκυμοσύνη ή σκοπός για απόκτηση παιδιού, καλό θα ήταν να επισκεφτεί τον οδοντίατρο.
Και αυτό, διότι ο ειδικός θα της δώσει κάποιες συμβουλές προστασίας των δοντιών και φυσικά θα κάνει έναν καλό καθαρισμό, ώστε να αποφευχθεί τυχόν αιμορραγία των ούλων. Κάτι τέτοιο θα ήταν πραγματικά δυσάρεστο να συμβεί, ειδικά μπροστά σε καλεσμένους ή/και φωτογράφους.

Επανορθωτική οδοντιατρική πριν τον γάμο:

Όταν κάποιος θέλει να βελτιώσει κάτι στο χαμόγελο ή/και στα δόντια του, τότε πρέπει να επέμβει ο ειδικός οδοντίατρος, διορθώνοντας αισθητικά κυρίως θέματα.
Οι τρόποι επανόρθωσης είναι οι παρακάτω:

  1. Λεύκανση. Είναι η πιο συνηθισμένη, μη επεμβατική και γρήγορη διαδικασία βελτίωσης του χρώματος των δοντιών. Λεύκανση μπορεί να γίνει είτε στα φυσικά δόντια, είτε μεμονωμένα σε νεκρά και γκρίζα δόντια (λόγω ίσως μιας ενδεχόμενης απονεύρωσης), είτε συνδυαστικά.
  2. Αντικατάσταση μαύρων σφραγισμάτων αμαλγάματος με λευκά ή/και αντικατάσταση σφραγισμάτων που έχουν αλλάξει χρώμα με νέα που θα μοιάζουν με φυσικά δόντια (ειδικά στην αισθητική πρόσθια περιοχή)
  3. Διόρθωση λεπτομερειών (π.χ. σπασμένες γωνίες δοντιών / ανομοιόμορφα κοπτικά άκρα των πρόσθιων δοντιών / διαφορές στο μήκος των δοντιών κτλ), έτσι ώστε το περίγραμμα του χαμόγελου να ακολουθεί τις ιδανικές αναλογίες.
  4. Όψεις ρητίνης. Μία πολύ γρήγορη και αποτελεσματική μέθοδος επιδιόρθωσης του σχήματος, του χρώματος, ακόμη και της θέσης των δοντιών. Συχνά ολοκληρώνονται σε ένα μόνο ραντεβού.
  5. Όψεις/Θήκες πορσελάνης. Η πορσελάνη και τα παρόμοια με αυτήν σύγχρονα υλικά που διαθέτει η οδοντιατρική, είναι η πλέον αισθητική λύση διόρθωσης προβλημάτων.
  6. Επιδιόρθωση θεμάτων υγείας και της αιτίας τους (π.χ. αποστημάτων κτλ), ώστε να αποφευχθεί κίνδυνος πόνου ή και πρηξίματος την ημέρα του γάμου.
  7. Κλείσιμο κενών στο χαμόγελο ή και στα οπίσθια δόντια με σύγχρονες μεθόδους προσθετικής.
  8. Διόρθωση του ουλικού χαμόγελου, εάν και εφόσον ενοχλεί τον ασθενή.
shutterstock_115235680

Οδηγίες τελευταίας στιγμής:

Ακόμη και αν κάποιος δεν έχει κάνει τίποτε από τα παραπάνω, μπορεί να φροντίσει έστω και την τελευταία στιγμή για τα εξής:

  1. Καλό βούρτσισμα των δοντιών μαζί με μεσοδόντια βουρτσάκια ή/και νήμα. Έτσι απομακρύνεται η μαλακή οδοντική πλάκα και η έντονη κίτρινη χροιά από αυτήν. ΠΡΟΣΟΧΗ: αποφυγή οποιασδήποτε αποτριπτικής οδοντόκρεμας (τύπου whitening).
  2. Αποφυγή καπνίσματος και τοποθέτηση στο στόμα μιας καραμέλας χωρίς ζάχαρη, ώστε να εξασφαλίσουμε καλή στοματική αναπνοή.
  3. Το προηγούμενο βράδυ καλή απολέπιση των χειλιών και τοποθέτηση ειδικής ενυδατικής κρέμας. Κάτι τέτοιο βοηθάει στην πιο υγιή εμφάνιση των χειλέων.
  4. Την στιγμή της φωτογράφισης καλό είναι τα δόντια να κρατιούνται πάντοτε υγρά (πίνοντας νερό ή περνώντας την γλώσσα με σάλιο από πάνω τους).