Οδοντιατρείο

Αναστασία Παρχαρίδου
Χειρουργός Οδοντίατρος | Γενική και Αισθητική Οδοντιατρική
Τηλ 2310 769674, Καραολή και Δημητρίου 92, Εύοσμος Θεσσαλονίκη

Υπηρεσίες

Τα επείγοντα οδοντιατρικά περιστατικά είναι παθολογικές καταστάσεις του στόματος που προκαλούν ανησυχία και πόνο, ενώ πολλές φορές υπάρχουν και συμπτώματα όπως ο πυρετός και το πρήξιμο των λεμφαδένων. Σε καθεμιά από αυτές τις περιπτώσεις απαιτείται τουλάχιστον ένα επείγον τηλεφώνημα στον οδοντίατρο.

 

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΦΤΑΣΕΤΕ ΣΤΟΝ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟ

 

Τραυματισμός της γνάθου.

Αν ο τραυματισμός είναι τόσο έντονος που υποψιάζεστε κάταγμα της γνάθου, τότε ακινητοποιήστε την με ένα μαντήλι που θα δέσετε κάτω από το πηγούνι ως πάνω από το κεφάλι και τοποθετήστε πάγο στην περιοχή. Πηγαίνετε αμέσως στο πλησιέστερο νοσοκομείο. Αφού τα τραύματα αξιολογηθούν και αντιμετωπιστούν, πηγαίνετε στον οδοντίατρο για ενδοστοματική κλινική εξέταση και πιθανό ακτινογραφικό έλεγχο.

 

 Εξάρθρωση της κάτω γνάθου.

Κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί είτε με έναν έντονο (κυρίως πλάγιο) τραυματισμό, είτε σε άτομα που έχουν κάποια προδιάθεση. Αυτά τα άτομα έχουν χαλαρούς συνδέσμους στην κροταφογναθική διάρθρωση ή/και η ανατομία της ίδιας της άρθρωσης είναι τέτοια που ευνοεί την σχετικά εύκολη εξάρθρωση.

Στην ολική εξάρθρωση της κάτω γνάθου, χάνεται η δυνατότητα κινήσεων και η ανάταξη πρέπει να γίνει από τον οδοντίατρο ή τον γναθοχειρουργό. Προληπτικό μέτρο είναι η αποφυγή υπερβολικού ανοίγματος του στόματος (π.χ. έντονο χασμουρητό) και η αποφυγή δαγκώματος πολύ μεγάλων μπουκιών με τα πρόσθια δόντια.

 

 

 

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Παραπομπή σε Άρθρα

Που Θα Μας Βρείτε

Πολιτική απορρήτου

FASTBRACES® Logo, Braces for adults and braces for kids
Dr.Anastasia Parcharidou
a proud FASTBRACES® provider:
braces technology that is fast,
safe and affordable.