Οδοντιατρείο

Αναστασία Παρχαρίδου
Χειρουργός Οδοντίατρος | Γενική και Αισθητική Οδοντιατρική
Τηλ 2310 769674, Καραολή και Δημητρίου 92, Εύοσμος Θεσσαλονίκη

Υπηρεσίες

Πολλές είναι οι φορές που βγάζοντας ένα δόντι βάζουμε στην θέση του κατ’ευθείαν ένα εμφύτευμα στην ίδια συνεδρία.

Όταν όμως γύρω από το δόντι που είναι να εξαχθεί υπάρχει ακρορριζική αλλοίωση (κύστη, απόστημα κτλ), ενεργή περιοδοντική νόσος και γενικά μικρόβια, δεν είναι φρόνιμο να τοποθετήσουμε άμεσα το εμφύτευμα. Στην περίπτωση αυτή, αφού κάνουμε την εξαγωγή του δοντιού, περιμένουμε κάποιους μήνες να επουλωθεί η περιοχή και μετά προβαίνουμε στην εμφύτευση, κάνοντας πρώτα κλινικό και ακτινογραφικό έλεγχο της περιοχής για να σιγουρευτούμε ότι υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις για να μπει επιτυχώς το εμφύτευμα.

Εάν ο ασθενής πριν ακόμη βγάλει το χαλασμένο του δόντι έχει αποφασίσει ότι θα ήθελε να αντικαταστήσει το κενό που θα προκύψει με ένα εμφύτευμα, και ειδικά εάν υπάρχει έλλειμμα οστού στην περιοχή, τότε την στιγμή της εξαγωγής μπορούμε να προβούμε σε τοποθέτηση οστικού μοσχεύματος ή σε άλλες τεχνικές ανάπλασης (π.χ. ανύψωση του ιγμορείου άντρου) , ώστε να δημιουργήσουμε καλύτερες και γρηγορότερες προϋποθέσεις για την τοποθέτηση αργότερα του εμφυτεύματος.

Ο χρόνος αναμονής ποικίλλει από 2 εώς 9 μήνες, ανάλογα με την προϋπάρχουσα βλάβη, τον τύπο του οστικού μοσχεύματος, την περιοχή, την ηλικία του ασθενούς και την τεχνική ανάπλασης.

Από την στιγμή που τοποθετείται το εμφύτευμα, πάλι οι χρόνοι αναμονής ποικίλλουν. Μπορεί είτε να επιλέξουμε άμεση φόρτιση του εμφυτεύματος και άρα ταυτόχρονη δημιουργία της τελικής αποκατάστασης (πράγμα όμως σπάνιο γιατί αυξάνονται οι πιθανότητες απόρριψης του εμφυτεύματος), είτε να περιμένουμε να οστεοενσωματωθεί το εμφύτευμα (να ‘’δέσει με τον οργανισμό’’ όπως λένε πολλοί) και μετά να βάλουμε την τελική δουλειά. Συνήθως αφήνουμε ένα διάστημα 3-6 μηνών ή και περισσότερο αν έχει γίνει κάποια τεχνική ανάπλασης, ώστε να αυξηθεί ο οστίτης ιστός γύρω από τα εμφυτεύματα για να τα στηρίξει με ασφάλεια στην θέση τους.

Όταν το οστό της γνάθου έχει αποκατασταθεί σταθερά γύρω από το εμφύτευμα, ένα υπερουλικό τμήμα τοποθετείται πάνω από κάθε εμφύτευμα.

Από την στιγμή που αρχίσει η διαδικασία για την δημιουργία της τελικής αποκατάστασης, ο χρόνος ολοκλήρωσης είναι πολύ σύντομος (2-4 εβδομάδες). Τα οδοντικά εμφυτεύματα λειτουργούν σε σημαντικό βαθμό όπως τα φυσικά δόντια, γι’αυτό οι περισσότεροι άνθρωποι που φέρουν στο στόμα τους εμφυτεύματα αισθάνονται ανανεωμένη την αίσθηση αυτοπεποίθησης, καθώς αντιλαμβάνονται ότι μπορούν και πάλι να μασούν, να μιλούν, να γελούν και να χαμογελούν με σιγουριά.

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Παραπομπή σε Άρθρα

Που Θα Μας Βρείτε

Πολιτική απορρήτου

FASTBRACES® Logo, Braces for adults and braces for kids
Dr.Anastasia Parcharidou
a proud FASTBRACES® provider:
braces technology that is fast,
safe and affordable.